Print denne opskrift
Opskriftnavn:Pæretærte
Personer / antal:12 personer
Ingredienser:Dej:
150 g Smør
150 g Hvedemel
240 g Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Stødt ingefær
1 Æg

1 spsk. Vand
1 spsk. sukker
------
6 pærer
Fremgangsmåde:1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
2. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i.
3. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Læg dejen koldt i
ca. 1 time.
4. Smør en tærteform eller springform.
5. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en
rund plade, der er lidt større end formen.
6. Læg den ene dejplade i formens bund og pres dejen op
langs kanten.
7. Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de
halve pærer i formen med den buede side opad og med
stilkenden mod midten.
8. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til
i kanten.
9. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.
10. Bag pæretærten ca. 40 min. ved 200 grader.

Server den lune pæretærte med iskoldt flødeskum.