Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Honningkage, krydret
Billede:
Ingredienser:
125 g rørsukker
175 g flydende honning
1 spsk. vand
150 g smør
------
200 g mel
1½ tsk bagepulver
½ tsk ingefær
½ tsk kanel
3 tsk kardemomme
------
2 æg
Glasur:
100 g mørk chokolade
1½ dl flormelis
2 æggehvider
Fremgangsmåde:
1. Kom smør, sukker, honning og vand i en tykbundet gryde.
2. Varm op under omrøring. Til smørret er smeltet og sukkeret er opløst.
3. Tag gryden af varmen og lad det køle af i 10 minutter.
4. Sigt mel og bagepulver ned i en skål og bland krydderierne i.
5. Lav en lille fordybning i midten og hæld honningmassen i sammen med æggene og rør det sammen til en jævn blanding.
6. Hæld dejen i en smurt tærteform og bag kagen i 45 min. ved 180 grader.
7. Lad kagen køle helt af på en rist.
Overtræk:
1. Smelt chokoladen og bland flormelis og æggehvider i.
2. Fordel den over den afkølede kage.