Print denne opskrift
Opskriftnavn:Lammekød i fad (Bobotie)
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:Lammefars:
1 kg hakket lammekød
2 spsk. olie
Salt
Peber
------
1/4 l bouillon

Løg/frugtblanding:
2 spsk. olie
3 hakkede løg
------
4 æbler i tern uden skræl
200 g halve grønne druer uden sten
2 spsk. karry
3 spsk. citronsaft
3 spsk. Mango chutney
------
100 g smuttede halve mandler

Franskbrødsblanding:
3 skiver franskbrød uden skorpe
3 dl mælk
3 æg
2 tsk. salt
1 tsk. peber
Fremgangsmåde:1. Brun kødet på en pande, tilsæt salt og peber og lad det koge 2 min. med bouillon.
2. Svits løget i olie og karry.
3. Tilsæt æbler, druer og halvdelen af mandlerne.
4. Smag blandingen til med citronsaft og Mango chutney.
5. Udblød franskbrødet i mælken, tilsæt æg, salt og peber.
6. Læg de tre blandinger lagvis i et højt ildfast fad, start med kødblandingen og slut med franskbrødsblandingen.
7. Pynt med resten af de smuttede halve mandler.
8. Bag retten ca. 45 min ved 200 grader.

Server retten med strimlet icebergsalat blandet med grønne druer og en mild citron/oliedressing.