Print denne opskrift
Opskriftnavn:Spidskommen
Billede:
Ingredienser:Spidskommen dyrkes i Nordafrika, Asien, Indien og Kina.
Spidskommen er en enårig, urteagtig plante med en opret og åbent forgrenet vækst. Stænglerne er hårløse og furede. De bærer spredte blade, der er uligefinnede eller dobbelt finnede. Småbladene er trådagtige og helrandede. Blomstringen sker på forskelligt tidspunkt alt efter voksestedet og fremspiringstidspunktet. Blomsterne sidder samlet i endestillede, flade skærme. De enkelte blomster er små og enten hvide eller lyserøde. Frugterne er nøddeagtige stenfrugter med hver én kerne. Frøene minder om Fennikel-frø, men er mindre og mere mørkfarvede.

Fremgangsmåde:Spidskommen bruges ofte i forskellige krydderblandinger.
Spidskommen blev først brugt som lægemiddel i det gamle Egypten og blev først senere brugt som krydderi.
I Danmark er det tidligere blevet brugt som en vigtig del af kærlighedsmidler, da den blev anset for at fremme troskaben mellem to elskende. Frøene bruges enten hele eller stødt i blandt andet indisk og mellemøstlig madlavning og har en særpræget skarp smag. Spidskommen kan, trods navnet, ikke erstattes af almindelig kommen, da de reelt er to forskellige planter med meget forskellige smagsnuancer.