Print denne opskrift
Opskriftnavn:Chili
Billede:
Ingredienser:Chili er et stærkt krydderi og ordet kommer fra chilli på nahuatl-sproget. Chilifrugterne kommer fra planteslægten Capsicum, der hører under Natskyggefamilien. De indeholder stoffet capsaicin. Dette stof virker voldsomt stærkt på mennesker og andre pattedyr, men ikke fugle. Capsaicin stimulerer nerver i huden og tungen, som normalt reagerer på varme og smerte og hjernen narres til at tro, at man brænder.
Chilien stammer fra Mexico, hvor man har nydt chili de sidste 9000 år.
Mange krydderier, deriblandt chili, har den positive bieffekt at de er bakteriedræbende.

Friske Små røde chili er normalt de stærkeste, store grønne er normalt ikke så stærke.
Tørret chili forhandles både hel og formalet.
Fremgangsmåde:Chili benyttes i madlavning frisk, i olie eller tørrede som frø eller pulver. En kendt Chili-ret er Chili con carne (Chili med kød).