Print denne opskrift
Opskriftnavn:Gulerodssuppe Hot
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 løg
------
1 chili
------
500 g gulerødder
400 g kartofler
------
1 spsk jomfruolivenolie
2 tsk stødt karry
2 tsk stødt spidskommen
1 fed hvidløg
------
1 liter grønsagsbouillon
------
1 ds kokosmælk
salt og friskkværnet peber

Krydret nødde-crunch

50 g hasselnøddekerner
------
1 spsk hel koriander
2 tsk hel spidskommen
2 tsk hel fennikelfrø
½ tsk sorte peberkorn
2 spsk sesamfrø




Fremgangsmåde:1. Pil og hak løget.
2. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint.
3. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
4. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
5. Varm olien i en gryde og brun karryen af.
6. Tilsæt spidskommen og svits løg, chili, presset hvidløg, gulerødder og kartofler og svits et par minutter.
6. Hæld bouillon over grønsagerne og lad dem simre under låg i ca. 20 minutter.
7. Blend suppen, tilsæt kokosmælk og varm op.
8. Smag suppen til med salt og peber.

Pynt:
1. Hak hasselnødderne groft.
2. Stød krydderierne i en morter og bland med hasselnødder og sesamfrø.
3. Rist blandingen på en tør pande ved jævn varme, til det begynder at dufte og nødderne er gyldne.