Print denne opskrift
Opskriftnavn:Katrineblommekage
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:150 g svesker
1 dl vand
1 dl sukker
------
50 g mandler
------
1 dl fløde 13 %
1 stang vanilje
25 g smør
1 æg
1 spsk sukker
Fremgangsmåde:1. Bring svesker, vand og sukker i kog.
2. Lad det koge 5 min.
3. Lad det køle af og tag stenene ud.
4. Læg en smuttet mandel ind i hver sveske.
5. Læg sveskerne i et ildfast fad.
6. Kog fløde, smør og den flækkede vaniljestang.
7. Pisk æg og sukker sammen.
8. Tilsæt den varme fløde til æggemassen og hæld den over sveskerne.
9. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 40 min.

Server desserten med kold flødeskum eller is.