Print denne opskrift
Opskriftnavn:Hveder
Personer / antal:12 stk.
Ingredienser:1 pk. gær
2 dl mælk (lillefingervarm)
------
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
------
50 g smør          
ca. 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:1. Opløs gæren i lunken mælk (lillefingervarm).
2. Smulder smørret i melet.
  Gem lidt mel
  Husk det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
3. Ælt det hele sammen. Sæt til hævning 30 min.
4. Tril dejen til en pølse og del den i 12 stykker.
5. Form til boller og sæt dem tæt i en lille bradepande.
6. Efterhæv bollerne ved at sætte bradepanden over en gryde med kogende vand.
7. Sæt pladen i ovnen og tænd på 200 grader.
8. Bag bollerne ca. 30 min.

Dette er en gærdej så du skal huske følgende!
1. Lunken væske.
2. Ikke for meget mel.
3. Ælt grundigt.

Når hvederne skal spises flækkes de og ristes sprøde.