Print denne opskrift
Opskriftnavn:Auberginer (syltede)
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:2 mellemstore auberginer
1 tsk. stødt gurkemeje
6 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie til stegning

Syltelage:
3/4 l hvidvinseddike
1½ dl vand
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. sorte peberkorn
2 små, tørrede chilier
1 løg
1-2 fed hvidløg

Fremgangsmåde:1. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver og steg dem i olie, med et drys gurkemeje
2. Når de er gyldne, lægges de på et stykke køkkenrulle
3. Læg dem i et glas og hæld lagen over.

Lagen:
1. Eddike, vand, sukker, salt, peber og chili gives et opkog.
2. Pil og skær løg i kvarte, som deles i tynde skiver fra top til bund.
3. Hak hvidløg fint, kom begge dele i lagen.
4. Når lagen er fingervarm, hældes den over auberginerne.

Stil glasset i køleskab og lad det trække 1-2 dage.