Print denne opskrift
Opskriftnavn:Lammebov i citronsovs med grønne oliven
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:1 kg lammebov
------
3 spsk. olie
150 g bacon i tern
2 grofthakkede skalotteløg
------
1½ spsk. mel
------
1 spsk. finthakket, frisk rosmarin
1 dl hvidvin
3 dl vand
------
3 past. æggeblommer
Saften af en citron
Fintrevet skal af en citron
200 store grønne oliven
Salt og peber
Fremgangsmåde:1. Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 cm.
2. Brun løg og bacon i olien.
3. Tag det op og brun kødet.
4. Hæld melet på og brun det med.
5. Tilsæt løg, bacon, rosmarin og vand
6. Retten småsimrer i ca. 30 min.til kødet er mørt.
7. Lige før retten serveres tilsættes den meget varme ret æggeblommerne der er rørt op med citonsaften.
8. Nu må den ikke koge mere, tilsæt de grønne oliven.
9. Smag til med salt og peber.

Server med kartoffelmos, kog evt. kartoflerne med lidt selleri til at give ekstra smag.

Lidt ekstra kulør til retten? Server også Tomater bagt med mozzarella. Se under tilbehør.