Print denne opskrift
Opskriftnavn:Kyllingelår med vintergrønt
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:4 store kyllinglår med overlår
------
Salt
Peber
Smør
------
2 stilke timian
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 dl hvidvin eller æblemost

Vintergrønt:
1 æblebåde
200 g rosenkål
25 g smør
------
200 g østershatte
------
1 skorzonerod eller pastinak

Pynt:

Bredbladet persille




Fremgangsmåde:1. Skær lårbenet ud af overlåret.
2. Skær et lille hul øverst i overlårets skind og træk kødet udenom underlåret med skindet udad.
3. Læg de fire små skinker i et ildfast fad.
4. Kryder med salt og peber.
5. Tilsæt en lille smørklat på hvert lår.
6. Brun dem i ovnen ved 225 grader.
7. Skru ned på 160 grader og tilsæt timian,hvidløg, skalotteløg og hvidvin.
8. Lad det stå til kødet er mørt ca. 30 min.
Vintergrønt:
1. Damp æblebådene i smør sammen med rosenkål skåret i kvarte.
2. Rist østershattene lidt til vandet er væk tilsæt æble-rosenkålblandingen.
3. Tilsæt lange strimler af skorzonerod.
4. Pynt med persilleblade.

Server retten med brød eller ovnbagte kartofler.