Print denne opskrift
Opskriftnavn:Cæsarsalat
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:2 romainesalat
------
100 g bacon
Lidt olivenolie
------
2 håndfulde hvedebrød skåret i grove tern
Lidt hvidløg

Dressing:
75 g parmesan
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. citronsaft
2 sardeller
½ spsk. finthakket, frisk rosmarin
1 dl neutral rapsolie
1 dl olivenolie
------

80 g høvlet parmesan
Havsalt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:l. Skyl og snit romainesalaten i mindre stykker.
2. Skær bacon i tynde skiver, og steg dem sprøde med lidt olie.
3. Sigt stegefedtet over hvedebrødet sammen med lidt revet hvidløg og lidt salt, og vend det hele grundigt sammen.
4. Rist brødternene langsomt på panden, til de er blevet til helt sprøde croutoner.
Dressing:
1. Skær parmesan i grove stykker.
2. Kom osten i en foodprocessor, og kør dem ved højeste hastighed sammen med æggeblommer, sardellerne og rosmarinen, til massen er homogen.
3. Tilsæt olierne til ostemassen i en tynd stråle.
4. Vend romainesalaten med dressing og høvlet parmesan.
5. Drys med croutoner og sprød bacon.

Servér Cæsarsalaten med det samme.