Print denne opskrift
Opskriftnavn:Appelsin is (Chatarinas)
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:4 past. æggeblommer
1 dl flormelis
------
5 dl piskefløde
------
1 stk. fintreven skal af appelsin
4 spsk appelsinlikør, fx. Grand Marnier eller Cointreau
50 g hakket mørk chokolade
100 g groft knuste makroner

Fremgangsmåde:1. Pisk æggeblommer og flormelis lyst og skummende.
2. Pisk fløden stiv, ikke som hvis den skulle sprøjtes lidt blødere.
3. Bland likør og appelsinskal i æggemassen, og vend fløden i.
4. Vend chokoladen og makronerne i.
5. Hæld massen i en form og dæk til med folie eller låg.
6. Frys isen mindst fem timer.
7. Lad isen stå ude ca.15 minutter inden serveringen.

Pynt evt. med appelsinskal og hakket chokolade.