Print denne opskrift
Opskriftnavn:Lagkage med hindbærfromage
Personer / antal:12 personer
Billede:
Ingredienser:Mandelbund:
6 pasteuriserede æggeblommer
65 g sukker
1 tsk. bagepulver
100 g hvedemel
50 g mandler, fint blendede
6 pasteuriserede æggehvider

Hindbær fromage:
5 bl. husblas
200 g hindbær - friske eller optøede frosne
NB! tag fra til at pynte med ca. 12 stk.
50 g flormelis
½ l piskefløde
½  vaniljestang

Overtræks marcipan:
200 g ren rå marcipan
50 g flormelis
ca. 25 g glukose sirup

1. Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet masse.

Pynt:
1/4  plade hvid chokolade høvlet.

Den sammenlagte kage stilles nu i køleskab til næste dag.

Dagen efter:
Placer kagen på serveringsfadet.
Overtræksmarcipanen udrulles til ét langt bånd som kan nå hele vejen rundt om kagen.
Renskær båndet mens det ligger på bordet lad båndet være ca. 1 cm. højere end kagen.
Sæt båndet rundt om kagen.
Pisk 1/4 l piskefløde og sprøjt små dutter med et hindbær på hver.



Fremgangsmåde:Mandelbund:
1. Æggeblommer og sukker piskes hvidt.
2. Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i med mandlerne.
5. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i.
6. Klip et stykke bagepapir så stort som springformen og læg det i.
7. Fordel dejen heri.
8. Bages ved 190 grader til bunden er gylden ca. 25 min.
9. Afkøl bunden, skær kanten fri og tag den ud.
10. Rengør springformen helt.
11. Mandelbunden flækkes i 2 lige tykke bunde.
12. Den nederste bund lægges i springformen.
Hindbær fromage:
1. Husblassen lægges i blød i koldt vand.
2. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og mases med en paletkniv således at kornene skilles ad.
3. Hindbær, flormelis og vaniljesukker røres sammen.
4. Husblassen smeltes og tilsættes hindbær-vanilje mosen.
5. Piskefløden piskes til let skum.
6. Vend  flødeskummet forsigtigt i hindbærblandingen.
7. 2/3 dele af hindbærfromagen fordeles på bunden.
8. Øverste bund lægges over afslut med resten af fromagen.