Print denne opskrift
Opskriftnavn:Jordskokkesuppe med torsk
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:Ben og hoved fra 1 torsk
1 spsk. olie
------
Lidt suppegrønsager samt fennikel
1 spsk. olie
1 citronskive
1 kvist timian
1 stjerneanis
1 fed hvidløg
3 peberkorn
------
1 l kyllingeboullion
1 dl hvidvin
------
4 jordskokker i tynde skiver
------
300 g torskefilet i portionsstykker
3 jordskokker i tynde skiver
Salt
Purløg klippet fint
Fremgangsmåde:1. Steg ben og hoved i olien.
2. Steg grønsagerne i olien sammen med krydderierne og citron.
3. Bland fisken og grønsager, tilsæt vin og boullion og lad koge 10 min.
4. Sigt alt fra så der kun er suppen tilbage.
5. Tilsæt jordskokker til suppen og kog dem møre og pisk dem ud i suppen.
6. Bag torskestykkerne i ovnen ved 150 grader i ovnen ca. 10 min.
7. Rist de tynde skiver jordskokker på panden.
8. Server suppen rygende varm evt. pisket op med en stavblender.
9. Anret med fisken først, derefter suppen og til sidst jordskokkeskiver og purløg.