Print denne opskrift
Opskriftnavn:Rødbedesalat med valnødder og gedeost
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:750 g rødbeder
2 spsk. olivenolie
------
150 g valnøddekerner
1 ½ spsk. flydende honning
1 tsk. kanel
1 ½ spsk. rødvinseddike
------
150 g babyspinat
150 g gedeost
1 dl olivenolie
2 spsk rødvinseddike.
Salt, peber
Frisk koriander

Fremgangsmåde:1. Skræl rødbederne og skær dem ud i strimler på størrelse med pommes frites.
2. Læg dem i et fad, vend dem i to spsk. olivenolie og drys med salt og peber.
3. Dæk fadet med stanniol og bag dem i 30-45 min. ved 200 grader til rødbederne er møre.
4. Tag dem ud og køl dem af.
5. Valnødderne lægges i et ovnfast fad, vendes i kanel og honning, og bages i ovnen til de er gyldne.
6. Afkøles helt.
7. Rødvinseddiken og olivenolien piskes sammen.
8. Smag til med salt og peber og hæld det over rødbederne.
9. Skyl babyspinaten og anret den på et fad.
10. Rødbederne lægges på salaten.
11. Gedeosten skærers i skiver og lægges på rødbederne.
12. Pynt med valnødder og grofthakkede korianderblade.

Serveres evt. med brød.