Print denne opskrift
Opskriftnavn:Brød med øl og honning
Personer / antal:10 personer
Billede:
Ingredienser:30 g gær
2 øl, alm. eller evt. porter
50 g honning
500 g hvedemel
500 g durummel
2 spsk. salt

Fremgangsmåde:1. Gær og honning opløses i den lune øl.
2. Tilsæt mel og salt og ælt grundigt.

NB! det er ikke sikkert du skal bruge alt melet!

Du kan evt. bruge halv mængde gær, og lade dejen stå i køleskabet natten over.

3. Ælt dejen grundig og stil den til hævning til dobbelt størrelse ca. 1½ time.
4. Ælt dejen igemmen og del i 6 runde kugler som sættes i en smurt bageform med en diameter på ca. 28 cm
5. Drys med lidt durummel, dæk til og lad brødet hæve til dobbelt størrelse.
6. Bag ved 225 grader i 25 min. og tag brødet ud af formen når det er bagt færdig.