Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Citron mandel kage
Billede:
Ingredienser:
2 store økologiske citroner
Saft og reven skal af 1 økologisk citron
6 æg
150 g honning
175 g sukker
250 g mandler smuttede
2 spsk. kartoffelmel
½ spsk. bagepulver
1/4 tsk. kardemomme
Glasur til kagerne
Saft af 2 citroner
Flormelis
Valnødder til pynt
Fremgangsmåde:
1. Kog de 2 citroner i vand til de er helt møre.
2. Skær dem over og tag ALLE kernerne ud.
3. De kogte citroner, saft og reven skal af den friske citron og alle de øvrige ingredienser til dejen køres en tur i en foodprocessor til det er jævnt.
4. Dejen kommes i en smurt springforme.
5. Bages ved 175 C til den er netop fast. Cirka 45 minutter.
6. Køl af.
7. Rør en glasur af flormelis og citronsaft, og fordel den over kagerne.
8. Pynt med valnøddekerner.
Prøv denne kage uden glasur med flydende honning og græsk yoghurt. Mums!