Print denne opskrift
Opskriftnavn:Marengs med rosmarinfløde og granatæblekerner
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:3 granatæbler
¼ dl granatæblesirup
2 spsk flydende honning
------
1½ stk æggehvider
1 dl fint rørsukker
¼ tsk. lys eddike
------
5 kviste frisk rosmarin
½ l piskefløde
Fremgangsmåde:1. Pisk æggehviderne helt stiv med eddike og en spiseske knust rørsukker.
2. Vend resten af sukkeret i.
3. Bred massen ud i et ensartet lag på bagepapir i ca. ½ bradepandes størrelse.
4. Bag 2 timer ved 100° eller til marengsen er lysebrun.
5. Piskefløden varmes op til kogepunktet med rosmarinkvistene og står på varmen i 5 min uden at koge. 6. Afkøles i køleskab inden rosmarinen fjernes.
7. Kernerne fra Granatæblerne lægges i en skål og marineres i granatæblesirup og honning.
8. Pisk fløden let – ikke helt stiv.
9. Bræk marengsbunden ned i fløden i både grove og fine stykker.
10. Hæld det meste af granatæblekernerne ned i fløden og vend det forsigtigt sammen.
11. Anret i portionsglas og pynt med resten af granatæblekernerne.

NB! desserten skal serveres med det sammen