Print denne opskrift
Opskriftnavn:Filotrekanter med oksekød
Personer / antal:20 stk.
Billede:
Ingredienser:1 fed hvidløg
1 tsk. knust spidskommen
2 spsk. olie
------
500 g hakket oksekød
------
3 spsk. frisk, hakket mynte
1½ dl feta i tern
------
1 pakke filodej
1 æg
------
½ l olie til stegning
Fremgangsmåde:1. Svits hvidløg og spidskommen i de 2 spsk. olie.
2. Tilsæt oksekødet og lad det steg 20 min.
3. Køl blandeingen af og bland med mynte og feta.
4. Filodejen klippes i strimler på 10 cm.
5. Lad dejen ligge under et fugtigt viskestykke.
6. Tag to stykker filodej af gangen, de skal ligge ovenpå hinanden.
7. Læg kødfyldet på det nederste venstre hjørne.
8. Fold dejen op til en trekant og fortsæt til dejen ikke er længere.
9. Slut med at pensle den sidste dejkant med lidt sammenpisket æg.
10. Steg Filotrekanterne i varm olie.

Server med en blandet salat evt. Perlespeltsalat med ost og stegte tomater.