Print denne opskrift
Opskriftnavn:Gratin med skinke
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:Kogte skinke eller hamburgryg ca. 400 g
Kogte grønsager f.eks. gulerødder og ærter ca. 400 g
------
100 g smør
150 g mel
------
3 dl grøntsagsbouillon
3 dl sødmælk
------
8 æggeblommer
------
8 æggehvider
------
1 tsk. salt og 1 tsk. peber
------
Fin rasp
Fremgangsmåde:1. Skær grøntsagerne i mindre stykker.
2. Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
3. Tilsæt bouillon og mælk.
4. Kog igennem nogle minutter under omrøring.
5. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i.
6. Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med fyldet, salt og peber.
7. Vend resten af de piskede æggehvider i.
8. Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad.
9. Drys rasp over og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.

Serveres med smeltet smør.

NB! brug evt. andet kød og grønsager fra middagen dagen før