Print denne opskrift
Opskriftnavn:Bradepandebrød, langtidshævet
Billede:
Ingredienser:3 dl yoghurt naturel
4 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
------
15 g gær
------
300 g fintmalet speltmel
650 g hvedemel
1½ tsk groft salt

Pynt:
1 spsk olivenolie til pensling
Mel
Fremgangsmåde:1. Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt de to slags mel og salt.

! Husk det er ikke sikkert du skal bruge alt melet.

3. Ælt ---dejen godt sammen.
4. Den skal stadig være klistret.
5. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - brug hænderne vædet med lidt koldt vand.
6. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over.
7. Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
8. Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med mel.
9. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent.
ca. 25 min. ved 225°.

Tip: Man kan krydre brødet med friske krydderurter.