Print denne opskrift
Opskriftnavn:Bouillabaisse
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:1,5 kg forskellige slags fisk
------
1 dl olie
2 porrer
2 løg
6 fed hvidløg
------
500 g tomater, fiske eller gode dåsetomater
4 dl hvidvin
8 dl fiskebouillion
1 spsk salt
½ tsk peber
1 spsk hakket persille
2 g safran
------
Franskbrødstern
Fremgangsmåde:1. Skær fisken i tern uden skind og ben.
2. Brun fintsnittede porrer og fintsnittede løg i olien.
3. Tilsæt hele hvidløg, de flåede og hakkede tomater, vin og bouillion.
4. Tilsæt salt, peber, hakket persille og safran.
5. Lad det hele koge i 20 min.
6. Smag til med salt og peber.
7. Læg fisketernene i et ildfast fad.
8. Dryp med olie og drys med salt.
9. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader til fisken lige er mør.

NB! fisken deler sig i flager eller har samme fave helt ind til midten

Servér bouillabaissen meget varm med Rouille, ristede brødterninger og hakket persille.

Opskrift på Rouille se under tilbehør - grønsager.