Print denne opskrift
Opskriftnavn:Grydebrød
Billede:
Ingredienser:5 g gær
6 dl vand
------
1000 g mel
2 tsk. salt

Du kan med fordel  lade de 200 g mel være groft.

NB! Meget lækkert brød, men vær opmæksom på det er et stort elforbrug!
Fremgangsmåde:1. Rør gær og vand sammen.
2. Tilsæt mel og salt og rør det hele sammen.
3. Dæk skålen til og lad det hæve i stuetemperatur 12 timer.
4. Hæld dejen ud på bordet og ælt det let.
5. Sæt det til hævning i en meldrysset skål 2 timer.
6. Sæt en jerngryde med låg i ovnen ved 250 grader.
7. Hæld dejen i den varme gryde som er drysset med mel, bages 30 min.
8. Tag låget af og lad det bage 15 min. ved 230 grader.
9. Tag brødet ud og lad det køle af på en rist ca.  to timer.