Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Rugbrød
Personer / antal:
2 stk.
Billede:
Ingredienser:
En portion surdej
1,2 liter vand
2 spsk. salt
850 g rugmel
------
700 g rugkerner
250 g hørfrø eller solsikkekerner.
100 g sesam
2-3 spk. honning eller sirup
5-7 dl vand
Fremgangsmåde:
1.dag
Surdejen røres med;
1,2 liter vand, 2 spsk. salt og 850 g rugmel.
Brug en stor gryde eller skål.
Står i stuetemperatur til næste dag.
2.dag
1. Tilsæt resten og rør det sammen.
2. Hæld dejen i 2 forme. Smør dem evt. med olie.
3. Lad dem hæve i 3 timer.
4. Bages i 1½ time ved 200 g.
5. Tag brødene ud af formene og giv dem 20 min. i ovnen på eftervarmen.
Tag 200 g fra til næste bagning og drys med 1 tsk salt.
NB! Surdejen skal stå mindst en uge.
Kan holde ca. 1 måned.
Surdejen kan du evt. købe eller spørg en ven!