Print denne opskrift
Opskriftnavn:Auberginer gratineret
Personer / antal:4 personer
Ingredienser:2 auberginer
Salt
------
Olie
------
150 g bøffel mozzarella
100 g revet parmesan
3 spsk brødkrummer
1 spsk smør

Tomatsovs:
1 spsk olie
1 finthakket løg
1 fed hvidløg
------
1 dåse hakkede tomater
1 tsk sukker
8 strimlede friske basilikumblade
Salt og peber
Fremgangsmåde:1. Skær auberginerne i skiver og drys med salt.
2. Lad dem trækken 30 min., skyl og tør dem.
3. Læg dem på en bageplade og dryp olie.
4. Steg dem 20 min. ved 200 grader.

Tomatsovsen:
1. Svits løg og hvidløg i olien.
2. Tilsæt tomater, basilikum, sukker, salt og peber.
3. Pensl et ildfast fad med olie og læg halvdelen af auberginerne i fadet.
4. Læg mozarellaen på i skiver.
5. Læg resten af auberginerne på, derefter tomatsovsen.
6. Drys retten med parmasanosten der er blandet med brødkrummerne.
7. Sæt retten i ovnen ca. 25 min til den er sprød og gylden.

Server med brød og en grøn salat.