Print denne opskrift
Opskriftnavn:Feijoada
Personer / antal:8 personer
Ingredienser:1 kg sort bønner (skal ikke udblødes, da de mister
farven)
300 g pølse skåret i skiver(for eksempel medister)
1 grisefod skåret i stykker uden skind(kan udelades)
300 g svineribben skåret i stykker(halvt røget og halvt
fersk)
300 g svinekam skåret i terninger(halvt røget og halvt
fersk)
250 g bacon (skåret i tern)
180 g grønne oliven
4 løg
6 fed hvidløg
Koriander
Sød chili
Spidskommen
Salt og peber
------

NB! (Hvis kødet er saltet som i Brasilien skylles det)


Dagen før, krydres det ferske kød med løg, hvidløg,
koriander, chili , spidskommen, salt og peber. Det lægges
i køleskabet til dagen efter.

Serveres varm med ris, salat, farofa (cassava mel med
bacon), appelsin, hot chili sauce, øl og caipirinha.

Fremgangsmåde:1. På dagen steges bacon og pølser lysebrunt.
Tag bacon og pølser op.
2. Vask bønnerne, de dårlige kasseres.
Kog bønnerne med vand, salt, hvidløg, sort peber,
spidskommen, koriander, løg og lidt af baconen i den
gryde du brugte til bruning af pølser og bacon.
3. Når bønnerne begynder at blive bløde tilsættes de
grønne oliven.
4.Sluk for gryden.
5.Kog de ferske kødstykker i lidt bouillon i gryden.
Kødet skal ikke koges for meget.
6. Tilsæt pølser og bacon samt de røgede kødstykker.  

Tag ingredienserne op i takt med at de er færdige.
Når alt er mørt hældes de ned til bønnerne og vandet.
Rør i gryden så det ikke brænder på.

Når du kan se at retten næsten er færdig, separeres noget
af sovsen for at smage den til.
Krydder den med de krydderier der er i opskriften.
Kog sovsen ind for at koncentrere smagen.
Hæld den krydrede sovs tilbage i gryden.

Sluk for gryden og tilsæt skåret koriander og chili.
Du må ikke røre rundt, læg dem bare ned i gryden og læg
låg på.