Print denne opskrift
Opskriftnavn:Pirogger
Personer / antal:2 personer, 4 stk.
Billede:
Ingredienser:25 g gær
2 dl lunkent vand
------
1 tsk. salt
3 spsk. olie
------
1 dl groft mel
cirka 5 dl hvedemel

Fyld:
50 g skyllet frisk spinat
------
50 g tun
------
50 g revet ost
Salt og peber

Til læreren:
Lad eleverne lave en portion gærdej sammen to og to.
NB! Du kan evt. selv lave dejen dagen før med halv mængde gær. Lad dejen hæve i køleskabet.
Eleverne elsker at ælte dej, men det giver meget opvask.
Men hvis I har tid, så kan eleverne jo godt lide at vaske op.

Fremgangsmåde:1. Vask hænder
2. Gæren udrøres i lunkent vand.
3. Resten blandes i, det er ikke sikkert du skal bruge alt melet.
4. Formes til flade bunde.
5. Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen.
6. Læg den anden halvdelen over fyldet og klem til i kanten med en gaffel.
7. Sættes i kold ovn og bages ca. 30 min. ved 200 grader.