Print denne opskrift
Opskriftnavn:Risengrød
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:3 dl vand
180 g grødris (ca. 2¼ dl)
------
1 liter letmælk
¼ tsk groft salt

Kanelsukker:

4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel
------
50 g smør
Fremgangsmåde:1. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde.
2. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
3. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog.
4. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
5. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden.
6. Hvis grøden er for tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. - uden låg.
7. Tilsæt salt og smag til.

Kanelsukker: Bland sukker og kanel.

Server grøden med kanelsukker, smørklat og solbærsaft.