Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Ovnkartofler med rodfrugter
Personer / antal:
4 personer
Ingredienser:
250 g kartofler
125 g jordskokker
125 g pastinakker
------
1 løg
1 fed hvidløg
50 g revet ost
------
1½ dl piskefløde
1½ dl vand
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartofler, jordskokker og pastinakker.
2. Skær dem i tynde skiver.
3. Snit løg og hvidløg i tynde skiver og vend dem sammen med
kartofler, jordskokker, pastinakker, ost, salt og peber.
4. Bred det hele ud i et ildfast fad, hæld fløden og vand
over og dæk til med stanniol - lav 10-12 huller med en skarp
kniv, så dampen kan slippe ud.
5. Sæt fadet i ovnen en halv time ved 200 grader.
6. Fjern stanniolen og bag yderligere ca.20 min. til
grøntsagerne er møre og overfladen gylden.