Print denne opskrift
Opskriftnavn:Tærte med spinat og ost
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:Mørdej:
300 g hvedemel
175 g smør
------
2 spsk vand

Fyld:
250 g spinatblade
10 g smør
2 små grofthakkede fed hvidløg
2 tsk spidskommen
½ tsk groft salt
Peber

Fyld:
3 æg
100 g Fetaost
250 g Hytteost  
1 dl sorte oliven med sten


Fremgangsmåde:Mørdejen:
1. Smuldr mel og smør sammen så det ligner revet ost.
2. Saml dejen med lidt vand.
3. Tryk dejen ud i en tærteform.
4. Stil tærtedejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fyld:
1. Skyl spinaten godt.
2. Lad smørret smelte ved kraftig varme uden det bruner.
3. Svits hvidløgene i ca. ½ min., tilsæt spinaten og lad det svitse med i ca. 1½ min.
4. Tilsæt spidskommen, salt og peber.

Forbag tærtedejen midt i ovnen ved 200 grader 30 min..

Fyld:
1. Pisk æggene sammen.
2. Pres væden af spinatblandingen.
3. Vend ost, hytteost, oliven og spinatblanding i æggene og hæld det i den forbagte tærtebund.
4. Bag tærten færdig midt i ovnen - til den er gylden ca. 30 min.

Server tærten lun eller kold.