Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Tærte med spinat og ost
Personer / antal:
6 personer
Billede:
Ingredienser:
Mørdej:
300 g hvedemel
175 g smør
------
2 spsk vand
Fyld:
250 g spinatblade
10 g smør
2 små grofthakkede fed hvidløg
2 tsk spidskommen
½ tsk groft salt
Peber
Fyld:
3 æg
100 g Fetaost
250 g Hytteost
1 dl sorte oliven med sten
Fremgangsmåde:
Mørdejen:
1. Smuldr mel og smør sammen så det ligner revet ost.
2. Saml dejen med lidt vand.
3. Tryk dejen ud i en tærteform.
4. Stil tærtedejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Fyld:
1. Skyl spinaten godt.
2. Lad smørret smelte ved kraftig varme uden det bruner.
3. Svits hvidløgene i ca. ½ min., tilsæt spinaten og lad det svitse med i ca. 1½ min.
4. Tilsæt spidskommen, salt og peber.
Forbag tærtedejen midt i ovnen ved 200 grader 30 min..
Fyld:
1. Pisk æggene sammen.
2. Pres væden af spinatblandingen.
3. Vend ost, hytteost, oliven og spinatblanding i æggene og hæld det i den forbagte tærtebund.
4. Bag tærten færdig midt i ovnen - til den er gylden ca. 30 min.
Server tærten lun eller kold.