Print denne opskrift
Opskriftnavn:Ostefad "Tartiflette"
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:2 kg faste kartofler
------
300 g tørsaltet bacon
evt. lidt olie
------
2 store hakkede løg
2 fed hvidløg
------
1 dl creme fraiche
1 dl hvidvin
Salt
Peber
Revet muskatnød
------
500 g Reblochon
Fremgangsmåde:1. Skræl og kog kartoflerne til de er knap mører.
2. Skær dem i skiver når de er kolde.
3. Skær baconen i strimler.
4. Rist baconen på en pande, tilsæt evt. lidt olie.
5. Svits løg og hvidløg.
6. Tilsæt creme fraiche og hvidvin.
7. Smag til med salt, peber og muskatnød.
8. Læg blandingen i et smurt ildfast fad.
9. Fordel osten ovenpå, del den i halve og fire skiver på tværs.
10. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 20 min.

Servers gyldenbrun og rygende varm med salat og brød.