Print denne opskrift
Opskriftnavn:Bollebrød
Personer / antal:16 stk.
Billede:
Ingredienser:½ pk. gær
8 dl vand (lillefingervarm)
3 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 dl olie          
20 dl hvedemel (cirka)
------
2 groftrevne gulerødder
------
2 groftrevne rødbeder

Fremgangsmåde:1. Opløs gæren i lunken vand (lillefingervarm).
2. Tilsæt resten, men ikke alt melet.
3. Dejen æltes grundigt, medens der tilsættes mere mel.
   ! Husk det er ikke sikkert du skal bruge alt melet.
4. Lad dejen hæve i køleskabet til næste dag.
5. Del dejen i tre portioner:
a. 1/3 uden tilsætning
b. 1/3 tilsættes revne gulerødder
c. 1/3 tilsættes revne rødbeder
6. Tril dejene til 32 boller.
5. Form til et rundt bollebrød og pensl med æg.
6. Sæt pladen i ovnen og tænd på 200 grader.
7. Bag bollerne ca. 30 min.

Dette er en gærdej så du skal huske følgende!
1. Lunken væske.
2. Ikke for meget mel.
3. Ælt grundigt.