Print denne opskrift
Opskriftnavn:Kartoffelsuppe med rugbrødstern og skinke
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:500 g kartofler
2 porrer
1 æble
½ chili
------
1 tsk olie
------
1 liter grøntsagsbouillon
------
4 skiver lufttørret skinke
------
3 skiver rugbrød
Salt
2 tsk olie

Serveres med Skyr

Fremgangsmåde:1. Skræl kartoflerne.
2. Skræl æblet og fjern kernehuset.
3. Rens porrerne og skyl chilien og fjern kernerne.
4. Skær kartofler, porrer og æble i grove stykker. Hak
chilien fint.
5. Svits grønsagerne og æblet i olien.
6. Lad det stege i 8 min. Det må ikke blive brunt.
7. Tilsæt bouillon lad det hele koge ca. 10 min.
8. Dryp rugbrødstern med olie og salt.
9. Læg skinken og rugbrødstern på bagepapir på en
bageplade.
10. Sæt det i ovnen ved 200 grader ca. 20 min.til det er
sprødt.
11. Brug en stavblender og blend suppen helt jævn. Er den
for tyk tilsættes mere vand.
12. Server suppen med en skefuld skyr, rugbrødstern og
sprødstegt skinke.