Print denne opskrift
Opskriftnavn:Fastelavnsboller med wienerbrødsdej
Personer / antal:16 stk.
Ingredienser:Dej:
100 g smeltet smør
2 dl lun mælk
25 g gær
------
50 g sukker
1 tsk. salt
1 æg
500 g hvedemel
------
100 g blødt smør

Cremen:
2 1/2 dl fløde
2 1/2 dl mælk
1 stang vanilje
Koges sammen
------
100 g sukker
6 æggeblommer
30 g maizena
Piskes sammen og tilsættes den varme mælkeblanding.
Kog evt. massen op hvis den ikke bliver tyk.

Pynt:
100 g mørk chokolade
1/2 dl fløde
Smeltes sammen.
Fremgangsmåde:1. Mælk, gær og smør røres sammen.
2. Sukker, salt, æg og hvedemel blandes i.
3. Alt æltes grundigt sammen.
4. Lad dejen hæve 30 min. tildækket.
5. Rul dejen ud til en fir­kant med en tykkelse på 0,4 cm.
6. Fordel smørret på 2/3 af dejen.
7. Fold dejen uden smør hen over 1/3 af dejen med smør.
8. Fold dejen igen og rul ud. Smørret pakkes ind i dejen.
9. Fold og gentag dette 3 gange.
10. Skær den i firkanter på 10x10 cm.
11. På midten i hver firkant lægges cremen.
12. Enderne klemmes sammen ind mod midten.
13. Bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
14. Stilles til hævning 30 min.
15. Pensles med æg.
16. Sættes i kold ovn og bages i cirka 30 minutter ved 220
grader.
Bollerne tages ud og pensles med den varme chokolade.