Print denne opskrift
Opskriftnavn:Fastelavnsboller med hindbærfyld
Personer / antal:12 stk.
Billede:
Ingredienser:Hindbærfyld:
3 blade husblas
------
200 g frosne hindbær
2 spsk vand
2 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
------
1/2 liter Piskefløde
Vandbakkelser:
2 dl vand
100 g smør
------
100 g hvedemel
1 tsk. sukker
3 sammenpiskede æg
Glasur;
50 g flormelis
2 tsk. vand
Fremgangsmåde:Hindbærskum:
1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
2. Bring hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i kog.
3. Kog det under omrøring i ca. 5 min.
4. Tilsæt husblassen til hindbærblandingen.
5. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i
køleskabet i ca. 1 time.
6. Pisk fløden til skum og vend den kolde hindbærblanding
i.
7. Stil hindbærskummet i køleskabet indtil brug.

Vandbakkelser:
1. Bring vand og smør i kog i en gryde.
2. Kom sukker og mel i og rør dejen godt sammen med en
grydeske.
3. Varm dejen godt igennem.
4. Kom dejen i en røreskål og tilsæt de sammenpiskede æg
lidt efter lidt under omrøring.
5. Sæt med 2 spiseskeer 12 toppe på en plade med
bagepapir.
6. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, ca. 25 min. ved 200
grader.
7. Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og
kontroller at den ikke falder sammen.
8. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
Flæk vandbakkelserne og fyld dem med hindbærfyld.
Pynt med glasur.