Print denne opskrift
Opskriftnavn:Enebærgryde
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:50 smør
600 g svinekød skinke eller evt. mørbrad i strimler
------
12 stk. tørrede enebær
1 tsk. tørret rosmarin
------
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
1 tsk. salt
Peber
------
Kulør
Evt. saucejævner
Fremgangsmåde:1. Brun kødet i smør i en tykbundet gryde. Del portion i
to så det bliver pænt brunt.
2. Kom alt kødet tilbage i gryden.
3. Knus enebær og rosmarin i en morter.
4. Tilsæt krydderierne sammen med piskefløde,
cremefraiche, salt og peber.
5. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 30
min. til det er mørt.
6. Tilsæt kulør og smag til.

Du kan evt. jævne retten med saucejævner.

Hvis du foretrækker en ret med færre kj så erstat fløden
med mælk og creme fraichen med 2 % yoghurt.

Server med kartoffelmos, skal det være ekstra godt?
Så med bagt kartoffelmos.