Print denne opskrift
Opskriftnavn:Kylling i svampesovs
Personer / antal:4 personer
Ingredienser:1 stor kylling
------
Salt
Peber
------
25 g smør
2 spsk. olie
------
2 hakkede løg  
4 fed knust hvidløg
500 g champignon, renset og skåret i kvarte
------
3 dl tør hvidvin
2 dl hønsefond, eller grøntsagsbouillon
5 frisk timian, kviste
2 laurbærblade
------
2 dl piskefløde
2. spsk. maizena

Pynt:
Hakket frisk persille

Fremgangsmåde:1. Del kyllingen i 8 dele.
2. Gnid stykkerne med salt og peber.
3. Brun dem i fedtstoffet.
4. Tag dem op af gryden.
5. Svits løg, hvidløg og champignon i gryden.
6. Læg kyllingerne tilbage i gryden.
7. Tilsæt bouillon, hvidvin, timian og laurbærblade.
8. Steg kyllingestykkerne til de er møre.
9. Tag kyllingestykkerne op.
10.Jævn skyen med piskefløde og maizena.
11.Kog sovsen 5 min. og smag til.
12.Hæld den over kyllingestykkerne og pynt med hakket
persille.

Server med løse ris eller et godt stykke brød.