Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Geddeboller (Quenelles de Brochet)
Personer / antal:
4 personer
Billede:
Ingredienser:
Gedebollerne:
500 g geddekød uden ben
------
2 dl mælk
250 g hvidt brød
------
150 g smør
2 æg
1 spsk. maizena
Salt, peber og revet muskatnød
Sovsen:
3 dl fiskefond
------
1 dl fløde
100 g revet parmasanost
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Geddebollerne
1. Hak kødet i en blender.
------
2. Udblød brødet i mælken.
------
3. Hæld det udblødte brød, smørret, æggene, maizenaen, og
krydderier op til kødet i blenderen.
4. Kør farsen jævn og sæt den koldt til den skal bruges.
------
5. Form farsen til ca. 5. cm aflange boller.
6. Kog dem i fiskefonden til de er faste.
7. Tag bollerne op og læg dem i et ildfast fad.
Sovsen:
1. Giv fiskefonden et opkog med fløden og parmasanosten.
2. Smag til med salt og peber.
3. Hæld sovsen over fiskebollerne.
4. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader til overfladen er brun.
Server med kartofler eller brød.
Pynt evt. med lidt krabbeklør eller
rejer.